Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: De waarheid achter het hoofddoekverbod

 1. #1
  Senior Risala Member
  Ingeschreven
  Oct 2009
  Berichten
  122
  Reputatie Macht
  11

  De waarheid achter het hoofddoekverbod

  De waarheid achter het hoofddoekverbod

  Het Citycollege (St. Fransiscus) in Rotterdam is de eerste school in Nederland die begonnen is met het invoeren van een hoofddoekverbod. Het college beoogt hiermee, naar eigen zeggen, “gelijkheid” te creëren tussen de leerlingen.

  Wat het Citycollege echter ontgaan is, is dat gelijkheid gebaseerd dient te zijn op wederzijdse acceptatie en niet op dominantie. Deze vreemde gedachtegang van hem heeft in het recente verleden gezorgd voor veel menselijk leed.

  Het team al-Yaqeen vindt deze gang van zaken schrikbarend en heeft dan ook aan het Citycollege gevraagd om een toelichting betreffende dit hoofddoekverbod.

  Dhr. Willem Vonk (bestuurslid) pretendeert een parttime baan te hebben als moslimgeleerde. Dit bekrachtigt hij door om de haverklap een Fatwa (religieuze uitspraak) uit te vaardigen. Hij laat zich naar eigen zeggen omringen door “mensen met kennis over de Islam”.

  Op de vraag of hij op de hoogte is van het feit dat de hoofddoek een verplichting is binnen het geloof en niet slechts een symbolische uiting, zegt hij:

  “Ik bestrijd dat het een verplichting is en daar heb ik me heel goed over geïnformeerd.”

  (letterlijk citaat uit het interview met al-Yaqeen)

  Zo zo, groot filosoof Vonk heeft gesproken. Duizenden jaren van Islamitische kennis wordt op een blauwe maandag ontkracht door onze wijsgeer.

  Op de internetsite van deze school met dit krankzinnig bestuur stuiten we op het volgende:

  Op het Citycollege wordt ruimte geboden aan leerlingen met allerlei levensbeschouwingen en door het bieden van goede informatie bij het vak levensbeschouwing wordt leerlingen geleerd met respect om te gaan met elkaars cultuur en levensbeschouwing.”

  Wat een idealen voor een school die meisjes verbiedt een hoofddoek te dragen! De volgende vraag was dan ook snel gesteld.

  “Op uw sites staat dat het Citycollege ruimte biedt aan allerlei levensbeschouwingen, wat bedoelt u hiermee.”

  Dhr. Vonk: “Er zijn voor de kinderen ook verplichte vieringen en elk geloof mag in die viering dingen inbrengen vanuit hun eigen geloof. Dat betekent dat wij kinderen verplichten om samen bijvoorbeeld de opening van het schooljaar te vieren, de naamdag van onze St. Fransiscus, Kerstmis, Pasen. Dit doen we om te zorgen dat iedere leerling zich vanuit zijn eigen geloof moet herkennen in de school en in zo’n viering. Wij beogen dan ook een multireligieuze viering. Dat daar niet alleen het Christendom centraal staat.”

  (letterlijk citaat uit het interview met al-Yaqeen)

  Op de vraag of de Islamitische feestdagen ook een plek krijgen binnen deze multireligieuze vieringen, zegt de heer Vonk:

  “Nee, die hebben we niet! Wij vieren dat niet. Dat is in Nederland niet gebruikelijk en wij doen dat dan ook niet.”

  (letterlijk citaat uit het interview met al-Yaqeen)

  Het Citycollege lijkt steeds meer iets weg te hebben van een bolwerk van Islamofobe mensen. De heer Vonk erkent de Islam niet als godsdienst. Gekker kan het niet worden, of toch wel!

  Het Citycollege wilt, zo blijkt, een samenleving creëren waar mensen zoveel mogelijk op elkaar gaan lijken. Weer zo’n voornemen dat door wrede dictators wordt gebruikt om complete bevolkingsgroepen te onderdrukken. Dhr. Vonk zegt:

  “Gelukkig zie je bij sommige kinderen niet meer dat ze allochtoon zijn, ze lijken heel erg Nederlands. Op het moment dat ze een hoofddoek gaan dragen, weet iedereen weer: Oké, die is van een andere etnische afkomst.”

  (letterlijk citaat uit het interview met al-Yaqeen)

  Eindelijk is het hoge woord eruit! De waarheid achter het hoofddoekverbod is ontsluierd. Het werd gebracht als een streven naar gelijkheid, maar eindigde als een middel om vrouwen te ontfermen van hun identiteit.

  Concluderend kunnen we zeggen dat het Citycollege niet alleen een dreiging is voor vrouwen die hun hoofddoek liefhebben, maar voor eenieder die gelooft in iedere vorm van solidariteit. Het is een schande dat scholen in Nederland, met een dergelijk bestuur, onbezorgd en ongestoord hun gang kunnen gaan. Dagelijks onze kinderen vervuilen met hun gedachtegoed over de “ideale” maatschappij en delen van onze jeugd uitsluiten van onderwijs. Wij zullen ons dan ook tot onze laatste adem verzetten tegen zulke vormen van radicalisme.

  Team al-Yaqeen
  “Bid dan als de persoon die afscheid neemt”
  Mu’adh Ibn Jabal zei tegen zijn zoon:

  يا بني، إذا صليت فصل صلاة مودع لا تظن أنك تعود إليها أبدًا

  “O mijn zoon, als je het gebed verricht, bid dan als de persoon die afscheid neemt. Overtuig jezelf ervan dat je nooit meer de kans krijgt om het gebed te verrichten”. [Sifat As-Safwah”, 1/496]

 2. #2
  Senior Risala Member
  Ingeschreven
  Dec 2005
  Locatie
  مع أمي و أبي
  Leeftijd
  32
  Berichten
  646
  Reputatie Macht
  18
  Laa 7awla walaa quwata illa bileh!


  Allahoumma a3izza-l-islaam wa-lmuslimien!! Amien..

  [[..Ya moe9allieb Al9oeloeb, Thabbit 9albie 3alaa dinek..]]

Onderwerp Informatie

Gebruikers die zit Onderwerp aan het lezen zijn

Er zijn momenteel 1 gebruikers dit onderwerp aan het lezen. (0 leden en 1 gasten)

Gelijkaardige Onderwerpen

 1. Rechtszaak tegen hoofddoekverbod Don Bosco-College
  Door OegtNajat in forum Binnenland
  Reacties: 1
  Laatste Bericht: 28-01-11, 17:42
 2. Reacties: 0
  Laatste Bericht: 08-06-10, 17:44
 3. Reacties: 1
  Laatste Bericht: 28-09-09, 10:48
 4. Ankara wil af van hoofddoekverbod op universiteiten
  Door »¤ƒãïtµ¤« in forum Buitenland
  Reacties: 1
  Laatste Bericht: 19-10-07, 13:17
 5. Klacht over hoofddoekverbod bij karate
  Door »¤ƒãïtµ¤« in forum Opmerkelijk nieuws
  Reacties: 1
  Laatste Bericht: 06-02-07, 20:25

Labels voor dit Bericht

Bladwijzers

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •