Islamitische namen

boygirl

Islamitische namen

Een juiste naam is goed voor uw kind. Via deze pagina vindt u de islamitische namen voor jongens en meisjes. Daarnaast is er een uitleg waarom het belangrijk is dat u kiest voor een goede naam voor uw kind(eren).

Je naam is je identiteit van je cultuur, nationaliteit en religie. Het bepaalt wie je bent! Islamitische namen (islamic names, أسماء إسلامية) worden meestal toegewezen door islamitische ouders aan hun pas geboren kinderen.

Zo zal een Moslimkind dat geboren wordt, of een persoon dat zich bekeerd tot de Islam in de meeste gevallen een islamitische of een Arabische naam krijgen of aannemen. Bij het bepalen van de naam wordt meestal gekeken naar de Islamitische namen of Arabische namen die gebruikt werden door de Profeten, namen gecombineerd met de schone namen van Allah (Asma ul Husna), namen uit de geschiedenis of simpelweg traditionele of moderne namen. Je kind een mooie en eervolle naam geven is erg belangrijk in de Islam. Het mooiste cadeau dat je aan een pas geboren moslim kan geven is een mooie islamitische naam of een mooie Arabische naam met een mooi betekenis. Het is daarom belangrijk dat u uw kind de best mogelijke naam geeft of een de beste mogelijke naam kiest indien u zich bekeerd tot de Islam. Dit is belangrijk, omdat je levenslang geroepen en herkend zal worden met de naam dat u hem of haar bij zijn of haar geboorte heeft gegeven of bij uw bekering aanneemt.

Islamitische namen of Moslim namen zijn hetzelfde er is geen verschil tussen beiden. Islam en Moslims zijn beide woorden die gebruikt worden binnen de Islam en de Arabische wereld.

De Profeet Mohammed (vrede zij met hem) koos altijd namen met goede en mooie betekenissen. Personen die een onaangename naam hadden werden verzocht om een andere naam aan te nemen met een goede en mooie betekenis.

Doe meer kennis op over onze Profeet Mohammed (vzmh) via deze link kan je zijn levensloop lezen https://www.risala.nl/profeet-mohammed/